Trouwen in de Ark

Waar denk je aan op het moment dat je gaat trouwen? Het regelen van het feest, de bruidsjurk, een mooi pak of de bloemen?
Misschien wil je ook op een andere manier stil staan bij dit bijzondere overgangsmoment in jullie leven? De kerk biedt de ruimte om jullie keuze voor elkaar bij God neer te leggen. In de kerk kun je een zegen vragen voor het leven dat komen gaat met goede en kwade dagen, ziekte en gezondheid.

Voor sommige mensen is het vanzelfsprekend om te willen trouwen in de kerk. Als je al verbonden bent met een kerkelijke gemeenschap weet je meestal zelf de weg wel te vinden naar een predikant en een kerkgebouw.
Maar ook als je niet betrokken bent bij een kerk kun je ervoor kiezen om in de kerk te trouwen. Omdat je samen met anderen stil wil staan bij woorden als liefde, trouw en verbond. Ook partners van hetzelfde geslacht zijn van harte welkom. Al meer dan 20 jaar zegent de Protestante Kerk Amsterdam levensverbintenissen tussen man-man en vrouw-vrouw.

Het is mogelijk om een vrijblijvend gesprek te hebben met onze predikant, ds. Annemarie van Wijngaarden. In dit gesprek kunnen vragen, verwachtingen, wensen en mogelijkheden besproken worden. Indien jullie besluiten in de Ark te trouwen dan volgen er meer gesprekken om samen de huwelijksviering voor te bereiden.

Benieuwd geworden en wil je meer weten? Neem contact op met onze predikant.

 

primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >