Vluchtelingenwerk Amsterdam Noord

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk Amsterdam Noord begeleidt vluchtelingen die Amsterdam Noord zijn komen wonen. Zij krijgen taallessen en/of worden wegwijs gemaakt in de Nederlandse samenleving. Hieronder wordt de eerste geschiedenis en het werk van Vluchtelingenwerk Amsterdam Noord tijdens de recente vluchtelingenstromen geschetst.

Vrijwilliger worden?

Er blijven mensen nodig die helpen met het aanleren van de taal en de inburgering. Graag verwelkomen wij nieuwe vrijwilligers, wij hebben hen hard nodig! Meer informatie:

  • Coördinator cliënten en medewerkers: Elize Smal - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Voorzitter: Julia Herstel: 020 631 7234

Financieel bijdragen?

Met uw gift kan Vluchtelingenwerk Amsterdam Noord haar werk blijven doen:

  • Bankgironummer:  NL 12 INGB 000 63 60 579  t.n.v. VluchtelingenWerk Amsterdam Noord
  • Penningmeester: dhr. Jos Beishuizen, Christoffelkruidstraat 70 1032 LK Amsterdam.

De eerste geschiedenis

Begin jaren negentig kwamen er veel vluchtelingen in Amsterdam Noord wonen. Mensen uit Joegoslavië, Bosnië en Herzegovina, gevlucht voor oorlog en etnisch geweld in hun landen, gelijk met de vluchtelingen uit het door stammenoorlogen verscheurde Somalië. Na een korte periode in een asielzoekers centrum gewoond te hebben kregen zij een verblijfsvergunning op hun asielaanvragen in Nederland. Een aantal gezinnen werd een woning toegewezen in Amsterdam Noord.

Lees meer...

Recente vluchtelingenstromen

Vanaf 2013 – ’14 komt een nieuwe stroom vluchtelingen opgang. Grote groepen mensen  ontvluchten in het Midden Oosten en Afrika de ontstane oorlogsgebieden. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. De meeste mensen worden opgevangen in de regio. Maar als daar de toestand onhoudbaar wordt, niet genoeg tenten, te weinig eten, slechte sanitaire  omstandigheden en geen scholen voor de kinderen, vluchtten de mensen verder.

Lees meer...

De vluchtelingen voelen zich al een beetje ‘thuis’


De eerste Syrische gezinnen zijn al goed ingeburgerd, de kinderen zijn naar school en maken gebruik van de mogelijkheid om te sporten via het Jeugd Sport Fonds, en er zijn al enkele baby’s geboren. De hulp van de vrijwilligers richt zich, naast de eerste verkenning van de nieuwe woonomgeving, op hulp bij het leren van de Nederlandse taal.
 Hier worden bij de inburgeringexamens  zware eisen aan gesteld en hulp blijft hard nodig.VRIJWILLIGERS  DIE  NEDERLANDSE  LES  WILLEN  GEVEN  ZIJN  HARD  NODIG

primi sui motori con e-max.it
Onze nieuwsbrief >