Afdrukken

Impressie Kloosterweekend in de Priorij Emmaus
Maarssen 8-10 mei 2015

Van 8 tot en met 10 mei is er een groep van 13 gemeenteleden naar het klooster in Maarssen geweest. Het begint inmiddels een aardige traditie te worden om elke 2 jaar gedurende een weekend een klooster te bezoeken en dit jaar waren we te gast bij Priorij Emmaus. 

 Vrijdagavond zijn we gearriveerd en hebben we ons na de dienst (die overigens met schitterend gregoriaans gezang gevuld werd) beziggehouden met het thema levenskunst en dan hoofdzakelijk met de vraag: is geluk maakbaar? In hoeverre kun je zelf invloed uitoefenen of je gelukkig bent? Een deel zit namelijk in je genen, een deel wordt bepaald door de dingen die je overkomen en een deel kun je dus zelf invloed op uitoefenen. Hierover hebben we gesproken in kleine groepjes aan de hand van kaartjes (uit Kaarten op tafel) en daarna de ervaringen uitgewisseld in de grote kring. Al snel bleek dat we heel verschillend (maar ook met veel overeenkomsten) dachten over geluk en levenskunst en dat dit 2 totaal verschillende begrippen zijn. 

Zaterdag zijn we hierop verder gegaan, we hebben in groepjes, individueel en in de grote groep door middel van gesprekken en andere werkvormen voortgeborduurd op de vrijdag. Dit in een mooi ritme van diensten, maaltijden en ontspanning. 's Avonds hebben we de film Another Year bekeken en daarna nabesproken met een hapje en een drankje. Het was nog lang gezellig in elk geval!

Op zondag hebben we na de dienst een mooi en inspirerend gesprek gehad met de gastenzuster, zuster Mirjam. Wat mij opviel was haar ontzettend mooie spiritualiteit. Heel eenvoudig, maar met enorm veel liefde voor God, geloof en de medemensen. 

Na de middagmaaltijd was het tijd om de laatste spullen alweer bij elkaar te zoeken en nog even buiten van de zon te genieten. Na de evaluatie en bedankjes voor de mensen die het weer georganiseerd hebben, hebben we de auto's en de fiets ingeruimd en zijn we weer naar Amsterdam teruggekeerd, waarbij we terugkijken op een inspiratievol weekend vol met mooie diensten, activiteiten en warme gesprekken.

 Anneke Eikelenboom